honing en bijenproducten

Koninginnenbrij ook wel koninginnengelei  genoemd is afkomstig van de de honingbijen.  Het is aan te raden geregeld wat gelei op de nuchtere maag in te nemen voor behoud en verbetering van een goede gezondheid.  Het stimuleert het immuunsysteem, werkt als een tonicum en heeft een positieve werking op de bloeddruk en de insulineafscheiding.  Probaat middel om degeneratieve ziekten te voorkomen en spijsverteringsongemakken te verminderen.

Ginseng bezorgt ons dan weer een grotere weerstand bij inspanningen, zorgt voor een groter recuperatievermogen en een toename van de lichamelijke en mentale prestaties.  Volwassenen, senioren en studenten doen er dan ook goed aan geregeld wat ginseng in te nemen. 

Eigenschappen: ONDERSTEUNENDE WERKING OP HET IMMUUNSYSTEEM, BLOEDDRUK, GEHEUGEN, BLOEDSUIKERSPIEGEL, SPIJSVERTERINGSONGEMAKKEN, MAAG, DARMEN, HART- EN VAATPROBLEMEN, DEPRESSIE EN GEBREKKIGE EETLUST 

Inhoud:  Fles van 750ml. hydro-alcoholisch extract van 13% alcohol van mede met toevoeging van 40g. pure koninginnebrij en 40g. pure ginseng.

Gebruik: Fles goed schudden alvorens aan te wenden.  Maximum 3 soeplepels (15ml.) daags innemen bij voorkeur voor de maaltijd.  Kinderen tussen 6 en 12 jaar nemen een halve dosis.

Bewaring: Donker en bij voorkeur op gelijkmatige temperatuur en buiten bereik van kinderen bewaren.

Opmerking: Onze gezondheidsfles met 40g. koninginnenbrij en 40g. ginseng is een waardevol voedingssupplement maar geen geneesmiddel.  Indien u momenteel geneesmiddelen neemt, stop hiervan de inname niet en vervang ze niet zonder eerst een arts te raadplegen.  Ook zwangere of zogende vrouwen doen er goed aan zich eerst goed te laten informeren. .  

Uitverkocht

Stuifmeel

€ 8,50
Uitverkocht

Stuifmeel

€ 8,50

deze bijenpollen worden rechtstreeks uit Spanje ingevoerd en behoren tot de beste ter wereld.

De stuifmeelkorrels worden zacht gedroogd  waardoor ze een hogere voedingswaarde hebben dan andere varianten.

Dit stuifmeel bevat meer dan 100 verschillende soorten pollen vandaar de rijke kleurenvariatie.

Samenstelling:  Spaanse pollen zijn een rijke voedingsbron en bevatten vele vitaminen (zoals B1, B2, B3, B6,B12, C, D, E) en mineralen (zoals natrium, kalium, calcium, fosfor, magnesium, mangaan, ijzer e.a)

Aanwending: Stuifmeel heeft een ondersteunende werking bij hooikoorts, vermoeidheid, leverongemakken, darmklachten, acné, nervositeit, bloedarmoede, astma en bronchitis. 

Houdbaarheid:  houdbaarheidsdatum op etiket vermeld

Bewaring: donker, droog en koel bewaren

Allergeneninfo: dit product wordt verpakt en/of bewaard in een omgeving waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt.

Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

 

Gemiddelde voedingswaarden per 100g

Energie                                            1350KJ

Kcal                                                     318

Vetten                                                 6,8

- verzadigde vetzuren                     2,21

- onverzadigde vetzuren                4,56

Koolhydraten                                   47,5

- suikers                                              30

Vezels                                                11,6

Eiwitten                                             16,8

Zouten                                               0,05

honing choco

€ 5,50

honing choco

€ 5,50

Deze ambachtelijke chocopasta van Belgische chocolade met toevoeging van honing is een streling voor de smaakpupilen.  Een weldaad voor jong en oud! 

 Specificatie: zonder kleur- en smaakstoffen

 Bewaring: gesloten bewaren bij gematigde kamertemperatuur

 Houdbaarheid: zie deksel 

5 sterrenhoning

€ 10,00

5 sterrenhoning

€ 10,00

Deze 5 sterren honing bevat 2gr koninginnenbrij op 1kg.

sinaasappelhoning

€ 9,50

sinaasappelhoning

€ 9,50

oranjebloesemhoning

tijdelijk niet beschikbaar

Tijdelijk niet beschikbaar

Broncheforte honing

€ 12,00

Broncheforte honing

€ 12,00

Bronchoforte is een voedingssupplement op basis van acaciahoning met toevoeging van menthol en etherische oliën: oa. eucalyptus, den, lavendel en tijm.

Het voedingssupplement werkt versterkend op keel en luchtwegen! Om vrijer te ademen.

Ondersteunend bij luchtwegenongemakken.

 

Gemiddelde voedingswaarden per 100g:

 

Energie: 1360KJ

Kcal: 320

Vetten: 0,1

- waarvan verzadigde: 0

Koolhydraten: 79,3

- waarvan suikers: 79,3

Vezels: 0,7

Eiwitten: 0,5

Zouten: 0,006

 

Romige, volfruitige, vaste honing met een uitgesproken zoete doch zachte smaak.  Deze heerlijke,  goudgele honing wordt door

de bijen aangemaakt uit de nectar van de zonnebloemen.

Acaciahoning 500g

€ 10,00

Acaciahoning 500g

€ 10,00

Deze honing wordt door de bijen aangemaakt uit de nectar van de acaciabloesems.  De honing van de acaciaboom (Robinia pseudoacacia) is erg gewild omwille van zijn zachte en  neutrale smaak.  Ook zijn heldergele kleur is een pareltje voor het oog.  Wegens zijn hoog gehalte aan fructose blijft deze honing lang vloeibaar.  Dit is de Europese acaciahoning.

Uitverkocht

Lavendelhoning

€ 9,50
Uitverkocht

Lavendelhoning

€ 9,50

Europese, vaste, fruitige, goudbruine honing aangemaakt door de bijen uit de nectar van de lavendelbloesems.  Deze honing met forse, kruidige smaak en kalmerende werking heeft ook een gunstige werking op een gezonde nachtrust.

Linde honing 500g

€ 8,50

Linde honing 500g

€ 8,50

Europese, stevige, lichtgele honing  door de bijen aangemaakt uit de nectar van de lindebloesems (Tilia).  Deze honing is zeer gegeerd wegens zijn zachte, aangename smaak.  Tevens heeft de honing een kalmerende werking.

Europese, vaste, bruine honing met krachtige, kruidige smaak.  Tijmhoning wordt door de bijen aangemaakt uit de tijmbloesems (Thymus vulgaris).  Tijmhoning wordt veelvuldig aangewend tegen hoest, taaislijm en ademhalingsproblemen.

Deze zeldzame, vaste, sterke, lichtbruine honing is afkomstig uit de subtropische bossen.  Deze honing geeft een verzachtigende werking op de keel en de ademhalingswegen.   Wordt veelvuldig aangewend bij keel- en luchtwegenongemakken.

Uitverkocht

Amandelhoning

€ 9,50
Uitverkocht

Amandelhoning

€ 9,50

Deze honing wordt door de bijen aangemaakt uit de nectar van de witte bloesems van de amandelboom.  De vloeibare, koperkleurige honing is een zoete honing met een sterke, nootachtige nasmaak.   De boom (Prunus dulcis) groeit voornamelijk in het Midden-Oosten en Zuid-Azië.

Uitverkocht

Munthoning

€ 9,50
Uitverkocht

Munthoning

€ 9,50

Argentijnse, vaste, bleke, goudkleurige honing door de honingbijen aangemaakt van de nectar van het muntkruid (Mentha piperita en Mentha nana).  De honing heeft een gunstige werking op de darmflora en spijsvertering.

Uitverkocht

Frambooshoning

€ 9,00
Uitverkocht

Frambooshoning

€ 9,00

Deze vaste, zeldzame, lichtzure honing met fruitige smaak en pittige nasmaak is een streling voor de tong!  De werksters maken deze honing uit de nectar van Canadese framboosbloesems.

(Rubus occidentalis)

Herborist - kruidenzaak